top of page

Haos u PDP-u: Ko finansira stranku Jelene Trivić?

Haos u PDP-u. Totalno se raspada. Ostali su i bez Radislava Dončića. Otišao je kod Jelene Trivić što znači da ona sada ima poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Time se nastavila Trivićkina praksa da gradi stranku otimajući članstvo PDP-u. Tako je Dončić postao "papak" kako je Trivićka do sada nazivala sve druge koji promijene stranku. Dončić je svoju odluku saopštio na Fejsbuku iako je to mogao da kaže svima u lice na sjednici Predsjedništva partije, prije tri dana ali je tada ćutao kao zaliven."Svoj dalji politički rad nastavljam u Narodnom frontu Jelene Trivić, za koju smatram da je na pravom putu“, naveo je Dončić.


Dončić, u oproštaju od PDP-a, piše da se ta stranka na svom putu izgubila. Prije nekoliko dana, upravo nakon sjednice predsjedništva, Branislav Borenović govorio je o jedinstvu u stranci.


"Predsjedništvo i poslanički klub je potpuno jedinstven. Sabrani zajedno nastavljamo borbu“, poručeno je sa predsjedništva PDP-a.


Sabrani odavno nisu, prvo jer im je leđa okrenula upravo Trivićka a nakon nje, skoro svakodnevno neki drugi članovi partije. I ne čudi da su u PDP-u bijesni. Čim su danas čuli za Dončića, poslali su saopštenje u kome pitaju "Ima li obraz cijenu?“


"Preletač je preletač, izdajnik je izdajnik, a sada je jasno da je među njima i već bivši poslanik PDP-a, Radislav Dončić, koji je postao dio katastrofalne političke pojave, po čemu je Republika Srpska nažalost poznata već godinama, a zove se 'papci'. Juda koji se prodaju za par srebrenjaka je bilo i biće“, saopšteno je iz PDP-a.


Pitanje je koliko je "srebrenjaka“ bilo potrebno Jeleni Trivić da osnuje partiju? Nameće se i ono ko ih daje? Kako saznajemo, jedan od njenih finansijera je Vedran Jarić, vlasnik i direktor kompanije "Planet soft". Iako Jarić to demantuje, u javnosti se spekuliše da bi mogao kod nje u partiju. Ranije se govorilo da je Jarić svojevremeno finansirao i DNS dok je tamo nakratko preletio Milan Radović sa kojim je Jarić prijatelj.


"Ne, niti imam bilo kakve veze, a to što me svrstavaju to je stvar nečeg drugog i nekog drugog i pozadina šta je ne znam to su sve špekulacije i nema nikakve veze“, rekao je Vedran Jarić.


Ko god finansirao Jelenu Trivić očigledno je da ima para. Bile one domaće ili možda strane. Kako ATV saznaje, svesrdna pomoć Jeleni Trivić dolazi iz Srbije od biznismena i vlasnika kompanije "GAT" Dejana Slijepčevića, ujaka SDS-ovog Vukote Govedarice. Pa tako, kako kaže naš izvor, Dejan Slijepčević obezbijediće i prostorije za stranku Jelene Trivić a po nekim informacijama Trrivćka bi mogla da se useli u zgradu GP Krajine, na takozvanom Krašovom parkingu. Iako Borko Đurić vlasnik tvrdi da s tim nema ništa, izvor ATV-a iz nekadašnje Trivićkine partije uvjerava da bi baš tu mogle da se otvore kancelarije, ali i da mjerka prostor u Gajevoj ulici iza Boske. Izvor ATV-a kaže da bi Trivićka više voljela u Kraševu zgradu u blizinu prostorija Infiniti grupe koja je opozicji već godinama trn u oku.

bottom of page