Haos u banjalučkoj ulici: Pješaci postali “ugrožena vrsta”

Pješaci u dijelu banjalučke ulice Nikole Pašića kod poznate zgrade Pentagon u naselju Centar postali su očigledno ugrožena vrsta.


Osim što se automobili mahom parkiraju na trotoaru i bahato onemogućavaju normalno kretanje pješacima kod objekta brze hrane, ove sedmice dobili su i nove prepreke.


Grane obližnjeg stabla pored trotoara u potpunosti su polomljene, ali niko još ne reaguje kako bi se omogućio normalan prolazak pješacima. Samo desetak metara dalje i zaštitna ograda pored gradilišta nove zgrade izgleda kao da će istog trenutka pasti na prolaznike.

Sve opisano dešava se u krugu od samo tridesetak metara.
Kako nam je rekla nekolicina stanara zgrada u ovoj ulici, na haos koji je zavladao uzalud upozoravaju nadležne gradske vlasti, jer je izostala prava reakcija.


Kako kažu, “Divljem zapadu” u ulici Nikole Pašića posebno doprinose vozači koji, naročito u večernjim časovima, neprilagođenom brzinom svojim autima i motociklima ugrožavaju živote. Zato neki od stanara predlažu da se što prije postavi “ležeći policajac” dok nečija luda vožnja ne postane kobna za one koji pokušavaju da šetaju trotoarom ili da pređu ulicu.


Izvor: BL portal