top of page

Gubitnici izbora za Savjet MZ gube i opšte

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je predvodio opoziciju na izborima za Savjete Mjesnih zajednica u Banjaluci nije uspio da smanji decenijski uticaj SNSD-a u gradu na Vrbasu, te je izgubio na ovim izborima.Loši rezultati opozicije će se ponoviti i na predstojećim opštim izborima, smatraju analitičari.


SNSD je na izborima za Savjete MZ pobijedio u 43 mjesne zajednice dok je PDP odnio pobjedu u samo 13 mjesnih zajednica.Građani su tada rekli da gradonačelnik Draško Stanivuković, Jelena Trivić i društvo – SPS, SDS i DNS nisu sposobni da vode Banjaluku, a samim tim nisu sposobni da vode ni Srpsku.


Mnogi smatraju da je opozicija izdajnička što se još jednom pokazalo na današnjoj posebnoj sjednici parlamenta.


Poslanici opozicije danas nisu prisustvovali sjednici Narodne skupštine gdje se raspravljalo o pitanjima važnim za Republiku Srpsku.


Kako su se pojavile informacije u medijima, strane službe zabranile su opoziciji dolazak na Skupštinu, što je potvrdio i opozicionar Nebojša Vukanović.


Iz SNSD-a su opoziciji poručili da je njihov najveći domet bježanje iz skupštinskih klupa i upitali u kojoj kutiji šibica se krije njihova hrabrost.


"Poslanici opozicije su pokazali da se plaše stati u odbranu interesa Republike Srpske i nema ih kada je najpotrebije", rekao je Vlado Đajić, poslanik u NSRS.

bottom of page