Gužve u centru Banjaluke zbog modernizacije glavne gradske saobraćajnice

Prašina, buka i gužva najbolje opisuju trenutnu situaciju u najvećem gradu Srpske. Gradska uprava odlučila je početi sa modernizacijom glavne gradske saobraćajnice baš u jeku turističke sezone. Gradonačelnik u tome ipak problem ne vidi, a sve pravda rečenicom da sada dolazi zatišje i da neki događaji sve to ipak mogu istrpiti.„Mi smo ovdje radove trebali da počemo prije mjesec dana pa smo čekali banjalučke polumaratone, pa dan grada pa slava grada pa mature i sve smo to pričekali. Sada dolazi malo zatišje kada neki događaji ovo mogu da istrpe a uvjeren sam i građani mogu da se strpe“, izjavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Građani ipak negoduju i žale se na usporen saobraćaj. Sve je kažu dosta

neorganizovano. Radovi su poručuju trebali biti prije početka turističke sezone mada gužve ne manjka u cijelom gradu tokom čitave godine.


Pitali smo građane šta misle o tome.


„Krajnje neorganizovano i vidi se da je to u pola sezone da se rade ovakvi projekti nikad veći broj turista u gradu.“


„Žale se na usporen saobraćaj baš u tom sad nekom špica sezone, dolaze i turisti baš su izabrali momenat ali eto šta je tu je.“


„Ima svega i prašine i buke i otežano.“


„Mislim da nije pravo vrijeme sad za rekonstrukciju da je trebalo raditi prije turističke sezone.“


Gužve u saobraćaju ipak će najviše osjetiti vozači automobila i gradski prevoznici.


Moraće se strpiti više nego inače, jer je rok za završetak radova 60 dana.


Vozači se moraju dobro naoružati strpljenjem jer radovi na centralnoj saobraćajnici otežavaju saobraćaj naročito u jutarnjim i poslijepodnevnim časovima.


Izvor: ATV