top of page

GrO SNSD: Stanivuković gazi po dostojanstvu penzionera, ne poštuje odluke Skupštine Grada


Nakon što je gradonačelnik Draško Stanivuković potvrdio da će banjalučki penzioneri dobiti umanjenu podršku te umjesto obećanih 100 dobiće 60 KM, oglasili su se iz GrO SNSD-a Banja Luka. "Osim što gazi po dostojanstvu banjalučkih penzionera, Stanivuković svjesno ignoriše odluke Skupštine koje su obavezujuće i time grad vodi u haos", navode iz SNSD-a.



“Umanjiti ionako nedovoljan iznos podrške jednoj od najugroženijih kategorija društva je u najmanju ruku ponižavajuće! Zar je to Banjaluka danas? Nećemo to dozvoliti! Osim što gazi po dostojanstvu banjalučkih penzionera, Stanivuković svjesno ignoriše odluke Skupštine koje su obavezujuće i time grad vodi u haos”, stoji u objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici GrO SNSD-a Banja Luka.


Facebook: SNSD Banja Luka


Podsjećamo, odbornici skupštinske većine grada Banja Luka sa predsjednikom Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka Vladom Đajićem juče su održali pres ispred Gradske uprave na kom su tražili od gradonačelnika da do kraja 2022. Godine provede odluku koja se odnosi na isplatu podrške penzionerima u iznosu od 100 KM.


Kako to biva u praksi, prvi čovjek Grada je i ovo obećanje samo djelimično ispunio te je najavio kako će do 31.12.2022. godine penzionerima podržška biti uplaćena i to skoro za duplo manji iznos.


S obzirom da su godinu dana čekali na obećana sredstva, banjalučkim penzionerima ne preostaje ništa drugo nego da se pomire sa činjenicom da su izigrani od strane gradonačelnika koji ovim potezom nije ispoštovao ni odluku Skupštine Grada.


bottom of page