top of page

GrO SNSD: "Stanivuković je izrekao još jednu u nizu laži, ovaj put od istorijskog značaja"

"Stanivuković je izrekao još jednu u nizu laži, ovaj put od istorijskog značaja. Obaveza nam je da je reagujemo", naveli su iz Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka nakon što je gradonačelnik Draško Stanivuković ignorisao činjenicu da se dogodio genocid u Jasenovcu, nazivajući ga samo stradanjem.Saopštenje prenosimo u cjelosti:


"U logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata dogodio se genocid nad 700.000 Srba, Jevreja, Roma i drugih nevinih. Genocid u Jasenovcu dosad su osporavali ili relativizovali oni koji su htjeli umanjiti važnost i obim očitog genocida nad srpskim narodom, uglavnom iz inostranstva, nazivajući ga samo stradanjem ili zločinom.


Ovo je prvi put da jedan od gradonačenika Banje Luke ignoriše činjenicu da se dogodio genocid nazivajući ga samo stradanjem. Pokušava se predstavljati velikim Srbinom, a zapravo stoji na strani onih koji negiraju genocid i holokaust počinjen za vrijeme Drugog svjetskog rata.


To što nije obrazovan, ne može ga opravdati. To što savija glavu pred svojim finansijerima iz inostranstva i pokušava relativizovati istorijsku činjenicu za tuđi interes, a protiv vlastitog naroda, duboko je nemoralno. Vrijeđa uspomenu na 700.000 brutalno mučenih i ubijenih Srba, osporava bol njihovim porodicama i cijelom narodu, posebno u Republici Srpskoj. Takav stav je bezdušan i nedopustiv", navode iz SNSD-a.

bottom of page