top of page

Puna sala GrO SNSD-a na predavanju o prevenciji moždanog udara

Savjet za zdravstvo Gradskog odbora SNSD-a održao je predavanje na temu prevencija moždanog udara. Predavači pomenutog događaja bili su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, generalni direktor UKC-a Srpske prof. dr Vlado Đajić i prof. dr Zoran Vujković.



"Ovo je jedno od najtežih oboljenja kod savremenog čovjeka. Ovim putem ćemo pregledati oko 1000 građana. Prevencijom se mogu na vrijeme spasiti stotine hiljada života", rekao je prof. dr Vlado Đajić.


Predavanju je prisustvovao veliki broj stručnjaka u oblasti neurologije kao i veliki broj građana.


"Danas imamo priliku da razgovaramo sa građanima o ovoj čestoj bolesti. Mi smo uvijek na raspolaganju građanima kada je u pitanju i ova i bilo koja druga tema vezana za očuvanje zdravlja", rekao je Alen Šeranić.


On dodaje kako Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske radi na jačanju svih zdravstvenih ustanova u svim gradovima širom Srpske.


"Savjet za zdravstvo Gradskog odbora jedan je od aktivnijih savjeta koji predano radi. Naš cilj je građanima pokazati o kakvim se bolestima radi, kako se sačuvati i preventivno djelovati. Savjet će u budućnosti održati veliki broj predavanja i aktivnosti za dobrobit građana", rekao je Zoran Aleksić, predsjednik Savjeta za zdravstvo GrO SNSD-a Banja Luka.



Aleksić dodaje kako Savjet za zdravstvo broji 60 članova od kojih je 50 doktora.

bottom of page