top of page

GrO SNSD demantovao Stanivukovića; „Zakucao, prekucao potpisivanjem direktnih sporazuma“


Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka prof. dr Vlado Đajić na jučerašnjoj pres konferenciji pozvao je gradonačelnika Draška Stanivukovića da konačno bude dosljedan, stane iza svojih riječi te podnese ostavku. Đajić je izrazio i spremnost da se kandiduje na prijevremenim izborima za gradonačelnika Banje Luke, jer je to u interesu građana kako tvrdi predsjednik GrO SNSD-a, s obzirom da je situacija u Banjoj Luci, nepodnošljiva.„Okriviće (Draško Stanivuković) sve i svakoga, samo ne sebe, koji je ujedno i glavni krivac za stanje u kome se danas nalazi Banja Luka. Na kraju krajeva, i protiv svoje volje i želje, ako bude u interesu u spašavanju Banjaluke, možda se i ja kandidujem za to mjesto, jer je ovo postalo nepodnošljivo“, istakao je ĐajićStanivuković je kazao kako Đajić ne smije da pokrene pitanje njegove ostavke te da je on imao pojedinačno najveći broj glasova na minulim izborima. „I to je zakucano, prekucano. Beton“, napisao je Stanivuković na svom Tviter profilu.


Na njegovu objavu ubrzo je stigao demant iz SNSD-a: „Zapravo, nisi imao najviše. Fali ti više od 2. 000 glasova. Ali ne fali direktnih sporazuma, tu si zakucao, prekucao. Beton.“ stoji u objavi SNSD-a Banja Luka.


Podsjećamo, SNSD-ov nosilac liste je ujedno i poslanik koji je izdominirao u izbornoj jedinici 3 sa najvećim brojem glasova. Vlado Đajić osvojio je nevjerovatnih 29.038 glasova. PDP-ov Draško Stanivuković imao je 26.756 glasova ili skoro 2,5 hiljade manje od SNSD-ovog Đajića.


Stanivuković nije izdominirao sa najvećim brojem glasova, ali je ovu razliku „poravnao“ potpisivanjem direktnih sporazuma. Prema osnovnom Planu javnih nabavki Gradske uprave Banja Luka za ovu godinu putem direktnih sporazuma bilo je planirano 110 nabavki ukupne procijenjene vrijednosti 476.847 KM, ali izmjenama plana broj tih javnih nabavki povećan je na 336 čija ukupna procijenjena vrijednost je 1.708.907 KM.


Comments


bottom of page