top of page

Grijanje zakazalo, svaki dan drugi izgovor dok se Banjalučani smrzavaju

Iako je grejna sezona zvanično počela 15. oktobra, većina banjalučkih naselja još uvijek je u hladnom, a pravi razlog zašto je to tako, građani ne znaju. Iz “Eko toplana” dobijaju razne izgovore, čak i podsmijeh.



Nekoliko građana već preko 10 dana se žali da su im radijatori hladni, a neke od žalbi pristigle su i na naš portal.


“Na već treći upućeni poziv zašto nemamo grijanje u stanu, dobijamo treći izgovor i sasvim drugačiju priču”, počinje priču jedna od građanki koja se susrela sa ovim problemom.


“Prvo su nam rekli da je vani previše toplo, zatim uz podsmijeh citiram “pustimo malo ujutru malo naveče”, a onda je odjednom kvar u trajanju od 10 dana, iako prije 5 dana kada smo zvali kvara nije bilo”, govori stanarka naselja Centar.


Još jedan od građana se požalio na račune, koji se plaćaju tokom cijele godine.


“Do sada smo i mogli podnijeti sve izgovore, ako je zaista pukla cijev, bićemo strpljivi, ali nije u redu da nas tješe raznim izgovorima, vani više nije toplo, večerima je već magla, račune plaćamo cijele godine i sada se još smrzavamo”, izrazio je svoju razočaranost jedan u nizu građana.


Podsjećamo, grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, na zahtjev Grada grijanje je ove godine počelo i ranije.


Gradski menadžer, Bojan Kresojević je na jednoj konferenciji za medije potvrdio odluku da će grijanje početi 28. septembra, tako je i bilo, ali ne dugog vijeka. Grijanje je pušteno tokom izbora, a nakon toga zavrnuto.


Gradskoj vlasti sve je bilo moguće i bez kvarova u toku predizborne kampanje, a u “Eko toplana” više nemaju ni adekvatan izgovor, osim u jedno što im se može povjerovati, a to je da će sve žalbe prenijeti, jer kako kažu sve ih je više.

bottom of page