top of page

Građanima je došlo do grla: Moderna gradska stajališta PRKOSE napuklim nadstrešnicama u Lazarevu

Dok se novac ulaže u razvoj centra grada, prigradska naselja su zapostavljena. Nemaju kanalizaciju, loša je putna infrastruktura, a mještani se osjećaju kao građani drugog reda. Ističu da vlada nemar za stanovnike prigradskih naselja i da to sve utiče na njihov život.



Da nadležni najviše pažnje posvećuju užem centru grada smatra i predsjednik Mjesne zajednice Lazarevo 1 Igor Vidović koji je više puta ukazivao na brojne probleme ove Mjesne zajednice.


Autobuska stajališta u Lazarevu su u lošem stanju jer se ne održavaju. Napukle nadstrešnice, stajalište prekriveno grafitima, klupe kojima nedostaju sjedišta, svjedoče da stajališta u ovom naselju nisu prioritet nadležnima ni ove godine.


„Ovo je slika stajališta kod OŠ Borisav Stanković, najprometnijeg stajališta u Lazarevu. Ista prije godinu dana i dan danas. Potrebna su minimalna ulaganja na promjeni ovih polukarbonskih ploča. Bitno je da centar grada dobija moderna, a mi ne možemo ni održavanje postojećih, sramota“, rekao je Vidović za naš portal.


On ističe da niko od nadležnih iz Gradske uprave ne obilazi ovo naselje niti reaguju na dopise koje im građani konstantno šalju.


„Ista je situacija i sa rupama i polomljenim i srušenim znakovima. U Ulici Zmaj Ognjenog Vuka, na drugom stajalištu, imate znak na raskrsnici koji je srušen pa sigurno više od tri mjeseca. To je dokaz da lokalni putari ne obilaze naselje i baš ih briga za potrebe građana Lazareva. Bitno je da "centar" cvjeta, a mi treba da se gušimo u problemima“, kaže predsjednik MZ Lazarevo 1 Igor Vidović.


Za održavanje autobuskih stajališta nadležan je Grad, ali građanima je došlo do grla. Ukoliko se nešto ne riješi u toku akcije proljetnog uređenja Grada, Vidović kaže da će Savjet samoincijativno, uz donacije građana, početi rješavati probleme.


„Zašto se uvijek počinje sa "krpljenjem", kosidbom i ostalim intervencijama iz centra. Naši građani takođe plaćaju poreze, PDV, komunalnu naknadu i ostalo iz čega se finansira ovaj grad. Dajte jednom da se krene iz rubnih mjesnih zajednica, pa i ti turisti koji dolaze u ovaj grad moraju proći naša naselja, ne slijeću helikopterom u centar“, kaže Igor Vidović.

bottom of page