top of page

Građani se suočavaju sa još jednim poskupljenjem; Cijene ulaznica za bazen Akvana skočile

Bazen Akvana, jedan od najpopularnijih gradskih bazena, ponovo je podigao cijene ulaznica, što je izazvalo bijes kod mnogih građana koji se već bore s poskupljenjima drugih osnovnih usluga. Prema najnovijim informacijama, cijena ulaznice za ovaj popularni bazen biće u prosjeku veća za jednu marku, što će pojedinim građanima biti teško za prihvatiti s obzirom na njihova primanja.



Ovaj novi potez gradonačelnika dolazi u vrijeme kada su mnogi građani suočeni s teškim ekonomskim uslovima, kao posljedica pandemije koronavirusa.


Mnogi se pitaju zašto gradonačelnik ne uzima u obzir tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalaze građani i zašto je odlučio povećati cijene ulaznica za bazen.


Iako se gradonačelnik nije oglasio o ovom potezu, mnogi se pitaju kako će se povećanje cijena odraziti na posjećenost bazena Akvana. S obzirom na to da su cijene već bile relativno visoke, mnogi građani bi se mogli odlučiti za alternative ili jednostavno izbjegavati posjete bazenu.


Jedno je sigurno, poskupljenje bazena Akvana je samo jedan u nizu primjera koji pokazuju da građani moraju biti spremni na borbu za svoja prava i interese.

bottom of page