top of page

Građani izgubili povjerenje u prvog čovjeka Banjaluke: "Hvala Vam na lažnim obećanjima"

Revoltirani građani Banjaluke i okolnih naselja bacaju drvlje i kamenje na gradonačelnika Draška Stanivukovića i gradsku administraciju zbog završetka radova koji se prolongiraju bez ikakve osnove.



Panika se širi, ali i negativni komentari na račun prvog čovjeka grada. Nadležni su nedavno obavijestili građane da će saobraćaj biti obustavljen u banjalučkom naselju Petrićevac zbog uklanjanja starog i izgradnje novog mosta, iako je ovaj posao trebalo da bude završen za mjesec dana, kako su ranije i obećali mještanima. Na ovu vijest pali su teški komentari nezadovoljnih građana.


"Danas smo dobili ovaj papir na kome piše da će biti obustavljen saobraćaj zbog novog mosta u trajanju od 85 dana. To je skoro tri mjeseca, a obećali ste da će radovi biti završeni u martu. Do marta je ostalo još 14 dana", otkrila je Daliborka Boroja i javno upitala nadležne koliko su sigurni u sigurnost privremenog montažnog mosta za kretanje pješaka i njihove djece.





"Ako mislite da su naša djeca sigurna da mogu prelaziti preko tog mosta iz jednog u drugi autobus onda svaka čast. Tri mjeseca živimo u blatu, uništili smo svoja auta i za to vam svaka čast. Hvala još jednom što poštujete stanovnike svog naselja i hvala na datom obećanju da će radovi biti završeni do marta. Što se mene tiče i ljudi koji su vam vjerovali izgubili ste naše povjerenje ", napisala je Boroja, a zatim su se komentari nastavili nizati.


"Njemu je važno samoreklamiranje, jer, on je najmlađi prvi čovjek Banjaluke. Njegove ambicije premašuju njegove sposobnosti", pišu prevareni građani.


Podsjećamo, u trajanju mandata gradonačelnika Stanivukovića sve češće se čuju žalbe građana na neodgovornost nove gradske administracije, posebno ih ljuti što radove započnu, stvore blato i produže, kako kažu mještani.


I u banjalučkom naselju Kuljani je katastrofalno stanje. Stanivuković je, podsjećamo, u Prvoj kuljanskoj ulici radove otvorio 15 dana prije izbora i nakon toga se više pojavio nije.


"U Kuljanuma rade već šest mjeseci, prošlu sedmicu su zatvorili put. Narod nema platu Draška Stanivukovića 5000 KM nego 700, a svaki dan umjesto deset kilometara moramo praviti 30 do 100km kako bi došli kući. Smećari, bacite računicu troškova, ne običnog već uništenog građanina sa čim da živi i kud da ide na posao", ne birajući riječi uvrede ostavio je svoj komentar Zoran Stojanović iz Kuljana.


Vijest da Stanivuković poklanja putovanje u Pariz onim najsrećnijima koji slave ljubav razbjesnila je mnoge Banjalučane koji su gradonačelniku ispod nagradne igre pokušali otvoriti oči na loše stanje u najvećem gradu Srpske.


"Popravite trotoare pune rupa da invalidi mogu kolicima nesmetano ići istima, pošaljite pomoću Turskoj i Siriji... E, to je ljubav!", kažu Banjalučani.

bottom of page