top of page

Građani i članovi MZ Centar 1 izrazili nezadovoljstvo zbog sječe platana

Građani i članovi MZ Centar 1 danas su izrazili nezadovoljstvo što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjekao platane stare više od 50 godina. Posjekli su nešto što u gradu stoji decenijama, to je neopravdivo, poručili su oni.



„Ovdje je struka zakazala, nije reagovala na vrijeme i desilo se nešto strašno. Mi moramo reagovati na pritužbe građana zbog ovog nepromišljenog poteza Gradske uprave“, izjavio je Milenko Janić predsjednik Savjeta MZ Centar 1.




Sanja Vojnović član Savjeta MZ Centar 1 takođe smatra da je Stanivuković sječom platana narušio postojeći izgled grada. Iznijela je i niz drugih problema sa kojima se susreću građani u samom jezgru grada.


„Ova tri drveta su posječena bez ikakve saglasnosti i ne znamo da li je struka uopšte angažovana po tom pitanju, ili se gradonačelnik samoinicijativno odlučio na ovakav nepromišljen potez“, dodala je Vojnović, a zatim iznijela ostale probleme u Ulici Vase Pelagića i Nikole Pašića.


„Naime, jedno dječije igralište u ovom dijelu grada se ne čisti, kante za smeće su pune i stoje tako po pet dana pa čak i duže i građani su sami primorani da odnose to smeće. Igralište na kojem se igra najveći broj djece u ovom užem centru grada je zapušteno. Takođe, pored ovoga, u parku Kupusište potrebna je sanacija igrališta između ulica Vase Pelagića i Nikole Pašića, jer je tu jedino dječije igralište na tom području. Grad apsolutno u ta igrališta nije ulagao ništa. Potrebno je da se doveze malo pijeska, da se poprave ljuljaške, da se izvrši sanacija“, rekla je Vojnović.





Ispred Savjeta Mjesne zajednice kažu da će uputiti dopis Komunalnom odjeljenju Grada, Odjeljenju za prostorno uređenje, ali i Kabinetu gradonačelnika da se ovakve greške više ne ponavljaju.


Podjećamo, gradonačelnik je uništio platane u centru Banjaluke, bez ikakvog obrazloženje i na taj način izazvao ljutnju kod građana i vlasnika lokala koji su smješteni u poznatom šetalištu u Ulici Bana Milosavljevića.


Vlasnici kafića reklu su da im je aktuelna administracija u potpunosti uništila sezonu, jer su zbog radova bašte kafića danas potpuno puste.



bottom of page