top of page

Kakav PROMAŠAJ: Stajalište kod Boske prazno, a moderne nadstrešnice više nemaju funkciju

U centru grada nedavno je uspostavljen jednosmjerni režim saobraćaja, što je rezultiralo praznim stajalištem kod RK "Boska", dok su "moderne" nadstrešnice izgubile svoju funkciju. Putnici sada koriste stajalište kod Parka “Petar Кočić”.


Podsjećamo, Banjaluka je početkom ove godine dobila 36 modernih autobuskih stajališta, opremljenih punjačima za mobilne telefone, solarnim panelima i LED displejima.


Uprkos vrtoglavoj sumi novca iz gradske kase uloženoj u ova moderna stajališta, ona su danas ukras, dok je situacija u prigradskim naseljima potpuno drugačija. Autobuska stajališta i nadstrešnice u tim područjima su u potpunom rasulu, a nadležni nisu ulagali ni marku već pune dvije godine.


Autobusko stajalište u Ulici Milana Cvijetića, Lazarevo

Iako je gradska administracija, predvođena Draškom Stanivukovićem, obećala prebacivanje nadstrešnica i dodatno opremanje stajališta još početkom novembra, ta obećanja još uvijek nisu ispunjena.


Nemarnost nadležnih prema građanima je očigledna naročito kada se uzme u obzir da red vožnje na stajalištima još uvijek nije uspostavljen, uprkos stalnim apelima građana.


Takođe, sredstva koja su uložena u tzv. 'moderne' nadstrešnice trenutno su beskorisna, osim što se koriste za prikazivanje reklama aktuelnog gradonačelnika.


bottom of page