top of page

Gradski prevoz uništen! Autobusi kasne dok pojedinci stavljaju pare u džep

I dok gradonačelnik Banjaluke priča o saobraćajnoj revoluciji, za to vrijeme gradski prevoz je doveden u kolaps. Putnici čekaju na stanicama linije koje kasne više od pola sata, a za to vrijeme gradonačelnik radnicima Gradske uprave piše minuse, a Slaviša Sandić iz Odjeljenja za saobraćaj ubire novčane poene jer je suvlasnik Pavlović tursa.

Starčevica i Obilićevo suočavaju se s velikim problemima kada je u pitanju gradski prevoz. Nekadašnjih 5 polazaka gradske linije broj 14, Pavlović tursa, sveo se na 3, odnosno ostao je sistemu prevoza putnika koji je važio za vrijeme trajanja pandemije Kovid.


Prevoz koji kasni više od pola sata muka je za putnike, ali i za đake. Tako na primjer ukoliko počinjete da radite u 8, već u 7 časova morate biti na stajalištu jer ukoliko propustite taj prevoz, idućim sigurno kasnite na posao više od 20 minuta.


Kako naš portal saznaje, krivac za ovakvo stanje krije se u Odjeljenju za saobraćaj pri Gradskoj upravi. Naime, ugovor koji grad ima s prevoznicima se obnavlja, ali samo u korist prevoznika i potpisnika, za putnike nema pomoći.


Kako saznajemo, jedan od glavnih krivaca zašto gradski saobraćaj funkcioniše po Kovid sistemu i zašto su kašnjenja ogromna, a niko ne reaguje jeste Slaviša Sandić, šef Odsjeka za investicije i nadzor u Gradskoj upravi u Odjeljenju za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka koji je ujedno i suvlasnik Pavlović tursa.

Napominjemo da je Pavlović turs kupio od Autoprevoza linije gradskog prevoza u Banjaluci, čime je preuzeo 75% javnog gradskog prevoza, a plan im je da zagospodare i preuzmu monopol nad linijama gradskog prevoza istiskajući sa javnih linija ostale prevoznike.


Prljava igra koja je smišljena da bi se ostali prevoznici izbacili iz gradskog prevoza je jedinstvena karta za sve linije, što upravo zagovara i Draško Stanivuković, a sve po nalogu Sandića.bottom of page