Gradski olimpijski bazen zapušten; Na dnu bazena alge: Banjalučani oprez!

Iako imaju obavezu da redovno provjeravaju čistoću i bezbjednost vode u gradskim bazenima, Sanitarna inspekcija grada Banjaluka to ne radi. Gradski olimpijski bazen nije više najbolje mjesto za kupanje. Na adresu naše redakcije stiglo je nekoliko pritužbi od posjetilaca gradskog bazena. Žale se da je voda u bazenu prljava, a da su se na dnu bazena nahvatale i alge. Dovodi se u pitanje i kvalitet vode. Kažu, tužiće Grad jer moguće da je voda u bazenu zagađena.
"Nevjerovatno...Iznenađen sam ovim što vidim. Voda je mutna i prljava, ne želim ni da znam kada se bazen posljednji put čistio. Došao sam na kupanje, al' sam se odmah okrenuo i vratio kući. Strah me od fekalija, potencijalnih infekcija i raznih kožnih oboljenja“, kaže razočarano Milan P. iz Banjaluke.


Sudeći po fotografijama koje nam šalje naš čitalac u bazenu zbog prljavštine nema ni jednog kupača.

Ostali Banjalučani kažu da su zabrinuti za zdravlje svoje djece koja dolaze na treninge. Pozivaju gradonačelnika Draška Stanivukovića da pod hitno odgovori ko je odgovoran što su napravljeni propusti zbog čega je bazen pun prljavštine.


"Užasna voda. Kada su nadležne službe posljednji put ispitivale kvalitet vode u Gradskom olimpijskom bazenu, da li je voda ispravna za kupanje", pitaju oni.


Prljav bazen, neprijatan miris, mulj i razmnožene alge po čitavoj površini bazena, Banjalučani ranijih godina nisu viđali. Alge stvaraju idealne uslove za razvoj štetnih mikroorganizama koji uzrokuju infekcije, pa Banjalučani budite na oprezu.