top of page

Gradski olimpijski bazen u Banjaluci prestaje sa radom!

Gradski olimpijski bazen u Banjaluci u ponedeljak prestaje sa radom zbog nemogućnosti obezbjeđenja osnovnih uslova rada, rečeno je ovo za “Nezavisne”.Usljed nedostatka elementarnih uslova za rad (higijenskih, zdravstvenih i bezbjednosnih) i nemogućnosti obezjeđivanja istih, primorani smo, nažalost, u ponedjeljak obustaviti rad na Gradskom olimpijskom bazenu. Uskoliko dođe do nekih promjena, blagovremeno ćemo vas obavijestiti navodi se u dopisu “Akvane”.


Roditelj čije dijete svakodnevno trenira na ovom bazenu rekao je za Srpskainfo da je bazen, nažalost, u totalnom rasulu, a da je informacija da više neće raditi, bila samo pitanje dana.


Iako nisu platili članarinu za dijete za oktobar mjesec, jer im je rečeno da sačekaju dok se vidi kakva će biti situacija, roditelji sa kojima smo razgovarali kratko poručuju: Zatvaranje bazena je sramota za grad Banjaluku.


– Naša djeca su danas otputovala u Novi Sad na takmičenje. Djeci, koja osvajaju brojne medalje, koja vole da treniraju sada je uskraćen taj vid sporta i razvoja. Zbog čega? – pita se ogorčeni roditelj koji se obratio redakciji Srpskainfo.


Poručuje da je toliko uspješne djece u plivanju koja su ambasadori Banjaluke gdje god da se pojave na takmičenjima, a predstavnici Grada ne mogu pronaći riješenje za probleme.


– Svaka čast i trenerima u kakvim uslovima rade, rasulo živo – kaže naš sagovornik.


Dodaje da se treneri toliko trude da naprave od djece uspješne sportiste, a da im se ovako „lijepo vraća, i njima i djeci“.


Kako je kazao Goran Grahovac, predjsednik Akademskog plivačkog kluba “22. April”, svi klubovi su dobili obavještenje da od ponedjeljka dolazi do obustave rada bazena.


“Blokirani su računi. Ne mogu se obezbjediti ni bezbjednosni, ni zdravstveni uslovi za rad”, kazao je Grahovac za “Nezavisne“.Kako dodaje, neizvjesno je da li će i kada će se ovo riješiti.

bottom of page