top of page

Gradska uprava se sprema da posječe drveće kod Krajiške kuće

Kako naš portal nezvanično saznaje Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem sprema se da posiječe sva stabla kod Krajiške kuće u centru grada, a neka među njima već su posječena.Toliko o "zelenoj Banjaluci" o kojoj posljednje tri godine govori prvi čovjek Grada.


Zarad izgradnje nove kružne raskrsnice kod Ekvatora uništava se postojeće zelenilo i ko zna koja stabla po redu.


Podsjećanja radi, u ovoj godini nelegalno je srušeno zdravo stogodišnje stablo kestena u Aleji Mladena Stojanovića, a koje je zasadio solunski vojnik Uroš Stefanović prije otprilike 100 godina i bilo je zdravo i zaštićeno zakonom. Pomenuto stablo je takođe zasmetalo izgradnji te je zbog toga uništeno.


Takođe, jedan od slučajeva zbog koga su se aktivirali građani, kao i veliki broj udruženja i aktivista za zaštitu životne sredine i zelenila jeste i sječa platana U Ulici Bana Milosavljevića, a koji su sena ovom mjestu nalazili decenijama.


Da li će se oglasiti aktivisti za zaštitu zelenila, kao i sam Centar za životnu sredinu kako bi apelovali na rukovodstvo Grada u namjeri da spriječe njihov pakleni plan i nastave s uništavanjem višedecenijskih stabala, ali i samog zelenila u gradu, ostaje da vidimo.bottom of page