Gradska uprava ponovo koči izgradnju mosta u Česmi

Jedan tender poništen, raspisan drugi. Još se ne zna kada će banjalučka Česma dobiti most, dok se iz Gradske uprave pravdaju poskupljenjima na tržištu.Prvi tender za odabir izvođača za izgradnju mosta u banjalučkom naselju Česma je poništen, pa je raspisan drugi. Do toga je, kako kažu, došlo zbog poskupljenja na tržištu, a dok se sve procedure ne završe nije poznato kada će početi izgradnja mosta.


Nespremno rukovodstvo Grada Banja Luka na čelu sa Draškom Stanivukovićem navodi da nakon što procedure budu sprovedene, biće poznato kada će krenuti izgradnja mosta, kao i to koliki je rok predviđen tenderskim uslovima i ugovorom sa izvođačem.


Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske” će obezbijediti finansijska sredstva i sprovesti odabir izvođača.


Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković je u aprilu mjesecu predstavio budući izgled mosta u Česmi i zvanično obavijestio javnost da je građevinska dozvola riješena, kao i da, kako je rekao, most može početi da se gradi. Tada je najavio da bi most mogao da bude završen za godinu i po do dvije, iako je u septembru prošle godine najavljivao da bi prve obrise mosta mogli vidjeti već ovog ljeta, što se nije dogodilo.