Gradska uprava - nedostatak stručnog kadra, a višak PDP-ovih aktivista

Navršava se dvije godine otako je Draško Stanivuković sjeo u fotelju gradonačelnika Grada Banjaluka, a još uvijek nema potpuno rukovodstvo u Gradskoj upravi.


Kako se ova sporna činjenica odražava na funkcionisanje Grada?


Potpisnici odjeljenja Gradske uprave bave se tehničkim stvarima, papirologijom, predlaganjem i nošenjem dokumentacije na potpis gradonačelniku. Stanivuković još uvijek nije postavio inspektore na čelo odjeljenja koji bi ubrzali donošenje odluka vezanih za brojna pitanja u gradu.


Draško je svoje prste umiješao u sve odluke, koje da bi se sprovele, moraju biti prvo donesene njemu na uvid, inspekciju i potpisivanje što usporava proces, a i kako vidimo narušava red, stabilnost i bezbjednost u gradu.


Postavljanjem stručnog kadra na mjesto inspektora odjeljenja, raspodijelio bi posao ravnomjerno i problemi koji se nižu jedan za drugim iz dana u dan, rješavili bi se sukcesivno.


Pritužbe građana na smeće, zapuštenost grada po svim mogućim segmentima, rupe na putu, nekvalitetno izvedene radove afaltiranja, rješavali bi nadležni inspektori Gradske uprave, da ih ima. Draško Stanivuković stavio je čitavu Gradsku upravu pod svoje noge, ne uzimajući u obzir da Banja Luka živi i funkcioniše izvan zidova njegove kancelarije.


Gradilišta su zapuštena, vode nema, radnici su nezadovoljni i pod prijetnjama, a stručni nadzor izostaje na terenu, jer ga tehnički, pravno i formalno, nema!


Kada je Stanivuković došao na funkciju, najavio je ukidanje suvišnih radnih mjesta, što je i učinio na ogromnu štetu grada, ali je zato izmislio nove radne pozicije koje ne služe ničemu.


Stanivuković sebe smatra nadasve sposobnim, nesvjestan činjenice da kao nekvalifikovan, nekompetentan pojedinac sa srednjom stručnom spremom, ne može da obezbijedi funkcionisanje jednog grada, kao što je Banja Luka.