top of page

Gradska uprava Banjaluka korisiti NELEGALNE BILBORDE

"Red zaveden za jedan dan! Bilbordi se skidaju i komunalne naknade počinju plaćati! Nikada više zahtjeva nego danas da se plati naknada! Više ništa nije isto", napisao je prije godinu dana Draško Stanivuković na Twitteru, a onda za jedan dan u ulici Dragiše Vasića, kod Bugarske škole (Georgij Stojkov Rakovski) kao i Kralja Petra I Karađorđevića prostor za oglašavanje tipa ,,siti lajt” nemaju potrebnu dokumentaciju za legalno postavljanje (Urbanističko-tehničke uslove, lokacijske uslove i sl.)Uvidom u evidenciju Odjeljenja za komunalne poslove utvrđeno je da na navedenoj lokaciji kod Bugarske škole nema postavljenog bilborda. Na navedenoj lokaciji postavljen je “siti lajt” koji se ne koristi u komercijalne svrhe, odgovorili su za portal Insajder.in iz Gradske uprave, ali bez konkretnog odgovora da li za taj ,,siti lajt” imaju ikakvu dokumentaciju.


Dodaju da je isti informativnog karaktera i koristi ga gradska administracija u svrhu informisanja građana o raznim aktivnostima koje sprovodi.


Vođeni tom logikom i građani bi širom Banjaluke mogli da postave razne oglase za koje je dovoljno reći da su nekomercijalnog karaktera i to bi bilo to.


U Banjoj Luci, kako je onomad navodio Stanivuković, postavljena su 372 bilborda, od kojih je 159 postavljeno nelegalno, bez plaćanja komunalne naknade, a takvih bilborda je bilo čak i u blizini Gradske uprave.


Time je budžet Grada za godinu dana oštećen za pola miliona maraka, a za četiri godine gradska kasa je uskraćena po tom osnovu za dva miliona maraka – tvrdio je Stanivuković. Otvara se novo pitanje ko sada ubire pare od neplaćenih reklama?


Podsjećamo, redakcija našeg portala je prije dva mjeseca prva otkrila nepravilnosti u radu kada je u pitanju plaćanje reklamnih mjesta, tzv. "siti lajtova". Tada smo se odmah obratili Gradskoj upravi i poslali upit na koji do dana danas odgovor nismo dobili.


Comments


bottom of page