top of page

Gradska preduzeća TONU u dugovima: Stanivuković traži dodatna zaduženja

Dugovi u gradskim preduzećima kao što je Akvana, ZIBL, ali i u preduzećima koja su preko 50 odsto u vlasništvu Grada „Eko toplana“ i "Vodovod", uskoro bi mogli potopiti državne finansije.Gradonačelnik Draško Stanivuković se po preuzimanju vlasti toliko zaletio i obećao da će zaduženja svesti na minimun, međutim, zaduživanje se nastavilo i sad je došlo do grla. Distributivna mreža Banjaluke je u nadležnosti Grada i potrebna je obnova, ali para nema.


Preveliki broj zaposlenih, javne nabavke koje se ne sprovode propisima, samo su neki od problema gradskih preduzeća. Umjesto da se investira u sanaciju toplovodne i vodovodne mreže, dakle u sve što utiče na podizanje kvaliteta života, novac je odlazio na zapošljavanje partijskih kadrova.


Situacija je danas više nego loša, a Stanivuković bi Grad dodatno zadužio navodno za sanaciju toplovodne mreže iako nije precizirao gdje bi tačno 10 miliona KM bilo raspoređeno.


Skupštinska većina ne dozvoljava preveliko zaduživanje, a gradonačelnik krivicu prebacuje na njih. Umjesto da primjenjuje efikasne mjere za rješavanje problema, Stanivuković sprovodi populističke.


Na pitanje novinara zašto je po drugi put skupštini predložio zaduživanje Grada od pet miliona evra navodno za sanaciju toplovodne mreže, Stanivuković nije imao konkretan odgovor, pravdao je nova zaduženja inflacijom.


„Distributivnu mrežu treba da obnovimo, saniramo i to je potrebno tako“, kratko je odgovorio.


Comments


bottom of page