top of page

Gradonačelnikova "bombon'ca" od grada postala šumarak; Djeca ne vide autobuska stajališta

Dok je kod gradonačelnika sve "bombonica" i dok on uživa u svojoj vili, mještani Šargovca gledaju kako se njihovo naselje pretvara u pravu džunglu. Najuočljiviji primjer ove nebrige je autobusko stajalište u središtu naselja, koje je potpuno zaraslo u šumarak. Kao što kaže poznata izreka, "Od drveta ne vidi se šuma", ali u Šargovcu, "Od šume se ne vidi autobuska stanica“.



Ogorčeni mještani ističu da ova situacija traje nepune tri godine, a kao što se vidi nadležni ni dan danas ništa nisu poduzeli. Djeca koja svakodnevno čekaju autobus kako bi se odvezla do škole uskraćena su za pogled na autobusko stajalište.


„Dokle više da trpimo taj nerad. Više se nezna ni "Ko kosi, a ko vodu nosi" u gradskoj upravi. Mi mještani bi trebali samo da pišemo dopise šta treba da se uradi,pa i za one stvari koje se podrazumjevaju da treba da se rade,poput redovnog održavanja zelenih površina i slično. Plaćamo golotinju,i neke klovnove da paradiraju po centru a živimo u džungli od grada“, kaže Danijel S.


Nedostatak održavanja proširio se i na Spomen park posvećen Šargovačkim đacima koji su stradali u strašnom zločinu. Park je takođe zarastao, pa je teško razlikovati šta je trava, a šta dugovječno stablo koje je zasađeno kako bi mještane podsjećalo na tu tragediju.



Po svemu sudeći, gradonačelnikova procjena za prioritete nije baš na zavidnom nivou. Umjesto da se ulaže u poboljšanje kvaliteta života i razvoj infrastrukture, novac se bespotrebno troši na razne zabavljače i nepotrebne projekte.



bottom of page