top of page

Gradonačelnik podbacio; Novi režim saobraćaja muka za vozače

U jeku novogodišnjih praznika, kada su gužve u najvećem gradu Srpske pojačane, naročito zbog dolaska turista, gradonačelnik Draško Stanivuković odlučio je da stvori dodatne muke građanima, uvodeći izmijenjeni režim saobraćaja na nekoliko lokacija na području grada. Naime, novi, jednosmjerni režim saobraćaja, uspostavljen je na raskrsnici Ulica Pave Radana, Dragiše Vasića, Svetozara Markovića, u naselju Nova varoš.



Iako, kako tvrde iz Gradske uprave da je novi režim saobraćaja uspostavljen u cilju stvaranja povoljnijih uslova za nesmetano i bezbjedno odvijanje saobraćaja, vidimo da to u praksi nije slučaj.


Građanima novi režim saobraćaja stvara komplikacije u vrijeme kada je najveći „špic“ u gradu, još ako padne kiša koja dodatno usporava saobraćaj, tek tada nastaje pravi kolaps za vozače.


Da ne govorimo o vozačima koji su početnici, te nemaju dovoljno iskustva za volanom, pa je vrlo moguće da dođe do nepredviđenog udesa.


Stvaraju se ogromne gužve koje znaju potrajati satima, a vozačima ne preostaje ništa drugo nego da se „naoružaju strpljenjem“.


Ovakav potez prvog čovjeka grada je u najmanju ruku nepromišljen, što svjedoče i mnogobrojni komentari ogorčenih građana.



bottom of page