top of page

Gradonačelnik Banje Luke ne poznaje najbliže saradnike, prioritet mu SNSD-ov kadar


Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković nakon današnje sjednice Skupštine Grada na pitanja novinara: Da li je tačna informacija da je akademski slikar šef Odjeljenja za informatiku u Gradskoj upravi? Da li je gradonačelnik u propisanom roku imenovao organe upravljanja u javnim preduzećima u kojima su direktori kadar PDP-a? nije imao odgovor.



„Ne bavim se ja tim temama“, bio je jedan od odgovora gradonačelnika Stanivukovića.


S obzirom da je njegovo interesovanje bazirano isključivo na kadar SNSD-a, nije ni čudo što Stanivuković ne poznaje najbliže saradnike i ne zna ko mu vodi koje odjeljenje jer je svoje vrijeme posvetio izučavanju suprotne političke struje.


„Evo recimo, možemo imati situaciju da na upravljanju Vodovoda nemate ni jednog ekonomistu ili pravnika. Zamislite sada za upravljanje Vodovoda da smo mi stavili tri profesora književnosti. Ovdje su na jedan eklatantan način prekršene neke osnovne procedure“, rekao je Stanivuković.


Kako je onda moguće da se pitanjima i načinu funkcionisanja Grada bavi student?


Kako nezvanično saznajemo u Upravnom odboru Doma zdravlja iz kadra SNSD-a čine doktor medicine i diplomirani ekonomista. U Gradskoj razvojnoj agenciji: diplomirani ekonomista i profesor srpskog jezika i književnosti. U Banskom dvoru: profesor srpskog jezika i književnosti i diplomirani ekonomista. U Centru za socijalni rad: diplomirani pravnik, dok u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje iz SNSD-ovog kadra nema članova unutar Upravnog odbora.


Dok se gradonačelnik Stanivuković bavi provjerom i odmazdom SNSD-ovog kadra u Banjoj Luci svoj kadar i najbliže saradnike ne poznaje, a samim tim nije upoznat ni sa radom određenih odjeljenja. Kako je naveo, ova praksa kojom se na određenim mjestima nalazi nekvalifikovan kadar se treba ukinuti i sankcionisati.


Ova odluka se očigledno ne odnosi na gradonačelnika iako on nema ni jednu diplomu jer je još student, a pravo da drugima sudi i da ih sankcioniše je dao sam sebi bez obzira što on nema kredibilitet da o tome govori.


bottom of page