top of page

Gradonačelniku Novog Sada trebao minut da "provali" prevaranta Stanivukovića

Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada tokom svoje posljednje posjete Banjaluci kazao je kako prvi čovjek grada Draško Stanivuković promoviše samog sebe."Svečana Akademije po mom mišljenju nije bila posvećena promociji prelepe Banja Luke, nego promociji Draška Stanivukovića", odgovorio je Đurić na pitanje portala "Autentično" kakvi su mu utisci Banje Luke nakon posjete.


"Ja sam očekivao da ću imati priliku da se obratim građanima Banje Luke na Svečanoj akademiji, ali nečijim propustom niko od gostiju nije imao tu priliku. Mišljena sam da sam trebao dobiti bar 2-3 minuta, ali eto nisam imao tu priliku. Možda nije lepo ali je istinito ovo što kažem. Ja sam se lično osećao nelagodno kada je upriličen preformans da Banom Milosavljevićem. Više od sat vremena „Ban Milosavljević“ izgovara hvalospeve o gradonačelniku Banja Luke", kazao je on dodajući da je vrijeme trajanja Svečane akademije utrošeno na promociju gradonačelnika Stanivukovića.


On dalje navodi kako je cjelokupan performans posvećen samo jednoj figuri - Drašku Stanivukoviću.


"Pored toga da se nisam mogao obratiti prisutnima stekao sam dojam da smo svi tu zbog Draška Stanivukovića, a ne zbog Dana Banja Luke. Nisam baš siguran čiji je rođendan bio. Možda mogu razumeti Stanivukovića, pod pritiscima je, koliko sam obavešten stranka kojoj pripada se podelila, stanovnici nisu baš presrećni zbog neispunjenih obećanja. Sve to razumem. Razumem i mladost gradonačelnik, ali mi smo bili tu zbog Banje Luke i uskraćena nam je prilika da svoje emocije prenesemo", kategoričan je Đurić.


Gradonačelnik Novog Sada je rekao kako je svoje gore navedeno zapažanje putem telefona prenio i gradonačelniku Stanivukoviću, a što on nije prokomentarisao, prenosi "Autentično".


bottom of page