top of page

Stanivuković odobrio okupljanje Bošnjaka na Trgu Krajine pa se povukao

U glavnom gradu Srpske otvorena je izložba „Gdje je“ sa imenima nestalih Bošnjaka u organizaciji Instituta za nestala lica Bosne i Hercegovine.

Održavanje izložbe na ovom prostoru odobrio je Grad Banjaluka na čelu s gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem koji je prema današnjoj Agendi održavanja skupa prisutnima trebao i da se obrati, međutim, ni on niti bilo ko iz Gradske uprave nije prisustvovao današnjem skupu Bošnjaka.



Kako mediji pišu postavljanje ovog materijala na Trgu nije moglo proći bez odobrenja Grada Banjaluka i gradonačelnika Stanivukovića, međutim, njegovi saradnici i portparol ne odgovaraju na pozive medija.



Na skupu Instituta za nestala lica, koji inače ne traži nestale Srbe, Stanivuković se ipak pojavio nije. Ostaje enigma zašto bježi od onoga što je odobrio i da li će se učesnicima skupa tajno pridružiti na ručku u hotelu Bosna?


Nakon prijema za Benjaminu i Šmita, Banjalučane ne može više ništa iznenaditi. Današnjim postupkom mnogi su ostali nijemi. Milka Kovačevic, predsjednik Udruženja nestalih lica Bratunac - Srebrenica kaže da je ogorčena radom Instituta. Kosti muža još uvijek pronašla nije.




"Moj suprug je nestao 1992. godine i odveden preko šume u Potočare i predat je Naseru Oriću. Nakon dva dana su ga ubili. Već trideset godina tragam za svojim suprugom i njegovim kostima. Ogorčena sam na Institut. Srbima se sudi. Da pročitate kako je moj muž zaklan kosa se diže na glavi. Stradala su žene, djeca, ja sam uspjela preko Drine da pobjegnem. Zaklati čovjeka to može samo monstrum uraditi. Priznajte i srpske žrtve. Bolno. Treba da se čuje i stradanje Srba. Ogorčena sam na Institut i na direktora Instituta", rekla je Milka Kovačević.


Oglasio se i Savjet za boračko-invalidsku zaštitu koji je oštro osudio današnji potez gradonačelnika Draška Stanivukovića, poručujući da je ovo čin izdaje Republike Srpske.







bottom of page