top of page

Gradonačelnik od danas mora raditi transparentno; Od 9 predloženih izglasana 3 v.d. načelnika

12. vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka završena je neslavno za gradonačelnika Draška Stanivukovića s obzirom da su odbornici podržali samo 3 od 9 njegovih prijedloga za v.d. načelnike odjeljenja u Gradskoj upravi Banja Luka. Ovakvim rezultatom bi se moglo reći da se Stanivukoviću o glavu ipak obilo svjesno kršenje zakona.„Drago mi je što smo napokon pomogli gradonačelniku da konačno izvrši ono što je obećao građanima: transparentna Banjaluka i raspisivanje konkursa. U samom konkursu je naznačeno da načelnici odgovaraju i Skupštini Grada, a ne samo gradonačelniku, a što će od danas to postati i praksa“, kazao je odbornik SNSD-a Bojan Pećanac.


Od 9 prijedloga, odbornici su izglasali: Vuka Višekrunu za v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, Borišu Mandića za v.d. načelnika Odjeljenja za komunalne poslove i Božanu Šljivar za v.d. načelnika Odjeljenja za finansije.


Šest preostalih potpisnika nije dobilo „zeleno svjetlo“ od strane banjalučkih odbornika među kojima se nalazi i Siniša Štrbac, koji je bio do danas ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, a čiji se rad, stručnost i ljudskost danas na sjednici dovela u pitanje.


Na pitanje novinara šta će biti sa 6 preostalih potpisnika, Pećanac je naglasio da to ostaje na gradonačelniku.


Podršku nisu dobili Ljubiša Sladojević, na mjesto vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu, Aleksandra Simić na mjesto vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj. Jelena Kos na mjesto vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Danijela Kajkut na mjesto vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti. Siniša Štrbac na mjesto vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, kao ni Radivoj Majstorović na mjesto vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko – invalidsku zaštitu.


bottom of page