top of page

Gradonačelnik neupućen u probleme sa kojima se grad susreće

Na 22. redovnom zasjedanju Skupštine grada Banjaluka, šef kluba odbornika SNSD-a, Dragoslav Topić, postavio je nekoliko pitanja Gradskoj inspekciji i gradonačelniku u vezi s situacijom oko pješačke staze između autobuske i željezničke stanice. Topić ističe da je ta pješačka zona dio Banjaluke i da trenutno predstavlja ružnu sliku grada. Ističe da grad ne zaslužuje tako zapuštenu pješačku zonu u kojoj su već duže vrijeme pokidana dva stuba, nedostaje ulična rasvjeta, a vozila neprestano parkiraju na tom prostoru, onemogućavajući prolaz pješacima zbog mnogobrojnih rupa.Gradonačelnik Draško Stanivuković, kao i obično, bira liniju manjeg otpora i tvrdi da nije upoznat s katastrofalnom situacijom koju je Topić opisao, što je nespojivo sa njegovim odgovornostima kao gradonačelnika. Ovo je ozbiljan propust za grad, jer gradonačelnik nije informisan o problemima koji postoje.


Topić je upitao gradsku inspekciju zašto vozilo pauka nije intervenisalo na terenu i da li su podlegli pritiscima određenih vlasnika ugostiteljskih objekata koji koriste pješačku zonu kao parking prostor.


Šef odsjeka komunalne policije, Igor Jelčić, nije imao odgovor na ovo pitanje, ali je svjestan činjenice koju je Topić iznio, te je podržao njegov stav u vezi s nepropisnim parkiranjem, naglašavajući da će ta lokacija biti prioritetna za provođenje sankcija protiv vozača koji nepropisno parkiraju.


bottom of page