top of page

Gradonačelnik i gradski menadžer slagali mještane: Umjesto asfalta, blato i rupe u Zalužanima FOTO

Makadam sa mnogobrojnim rupama ispunjenim blatom i prljavom vodom na sve strane, svakodnevica je mještana koji žive u dijelu ulice Nenada Kostića, u banjalučkom naselju Zalužani. Mještani pričaju da su se žalili i ukazivali na svoje probleme, a asfalt za oko pet stotina metara ogranka ove ulice, obećan im je u julu prošle godine, kada ih je, kažu, lično posjetio gradski menadžer Bojan Kresojević. Od tada, ni traga ni glasa od pomoći i asfaltiranja.Na nevolje zbog puta, požalila se i Jovana Bajić, mještanka ove ulice, koja kaže da je ovakva situacija neprihvatljiva za današnje vrijeme, kao i da građani već dugo muku muče sa ovim problemom.


„Dio ulice koji je dug oko 500 metara, jedini je dio ulice Nenada Kostića koji nije asfaltiran. Godinama se borimo sa lošim makadamskim putem, naročito kada je zima, snijeg i kiša. Nekoliko puta su nasipali, ali nasip s prvom kišom odnese voda. Tako ostanu samo rupe, blato i kanali”, objašnjava Jovana.


Sa Jovanom se slaže i njena komšinica Milica Stevandić Zeković, koja dodaje da je sramota da njihova ulica ovako izgleda i napominje da su mještani dugo tražili pomoć koja im je obećana, ali sve je, kako kaže, na tome i ostalo.„Obraćali smo se gradonačelniku i gradskom menadžeru, koji je izašao na teren i obećao asfalt. Tada nam je rečeno da nije problem i da ćemo dobiti ono što tražimo. I to je to, nestao je i on i obećanja“, nezadovoljno ističe Milica.


Dodaje da im je tada rečeno i da će neasfaltirani dio puta prvo biti nasut pijeskom, jer nije posipan sigurno šest godina, a da će nakon toga stići i asfalt.


„Međutim, došla su dva kamiona i samo nasuli pijesak na početak puta, što bi se reklo – da se kao vidi da je nešto rađeno, a dolje, niže niz put, ostale su rupe, blato i makadam. I to je bilo sve, kasnije niti je ko dolazio, niti šta pitao“, tvrdi sagovornica BL portala, koja dodaje da zbog ovog problema ona i njene komšije ispaštaju i finansijski, jer, kako kaže, svakodnevna vožnja po rupama rezultira čestim kvarovima na automobilima i skupim popravkama.


Foto/Izvor: BL portalComments


bottom of page