top of page

"Gradonačelniče, sjaši sa nas!"

Na adresu našeg portala stiglo je pismo jednog građanina koji je izrazio svoje nezadovoljstvo radom Gradske uprave Banja Luka na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.Banjalučanin je htio ostati anoniman, a pismo prenosimo u cijelosti:


GRADONAČELNIČE, SJAŠI SA NAS!


„Ja ću biti gradonačelnik godinu, dvije, tri“ izjavio je gradonačelnik Draško Stanivuković nezadovoljnim stanarima ulice Sime Šolaje, koji su se okupili u Aleji Svetog Save, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo radom Gradske uprave, povodom početka gradnje famoznog objekta „Cinema Tower“.


Postavlja se pitanje da li ovo znači da gradonačelnik postaje svjestan svoje nesposbnosti da vodi najveći grad u Republici Srpskoj, koja proizilazi iz elementarnog neznanja, nedostatka obrazovanja, te činjenice da uopšte ne posjeduje bilo kakvo radno iskustvo. Pretpostavljam da je to u pitanju.


Od lažnih obećanja u predizbornoj kampanji, najave ekspertske Gradske uprave, grada bez podjela, ni 18 mjeseci nakon preuzimanja funkcije koju još uvijek obavlja, nismo vidjeli baš ništa. Pokušao je raznim performansima da obmane javnost, ali po rekacijama građana, i sam je uvidio da to više ne prolazi. Na gore navedenom protestu pljuštale su uvrede i optužbe na račun gradonačelnika od njegovih dojučerašnjih pristalica, ali svakako mu je riječ „opoziv“ najviše zaparala uši, iako se vrlo vješto, u svom stilu, pravio da ne čuje. Strah pokrio nevinim osmjehom.


Nezadovoljne građane su bez imalo bojazni podržali odbornici Skupštine grada, Milko Grmuša, član PDP-a, partije u kojoj se na čelu Gradskog odbora nalazi baš gradonačelnik, Saša Lazić, predsjednik pokreta „Banjaluka zove“, te poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i „doskora“ jedan od saboraca Draška Stanivukovića, Nebojša Vukanovića. Sve navedeno ukazuje da gradonačelnik u svom brodu lagano tone, sve sa svojim najbližim saradnicima, ekspertima.


Očigledno svjestan gubitka popularnosti i podrške koju je uživao par mjeseci unazad, ne samo od strane građana Banjaluke, nego širom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, Stanivuković se u strahu od opoziva hvata za slamku spasa, te kako je navikao da sve može kupiti novcem, na način na koji je „privatizovao“ Partiju demokratskog progresa“, isto pokušava da učini i sa Gradskom upravom.


Posljednjih dana stiglo je par prijava od strane nezadovoljnih radnika Gradske uprave Banja Luka, kako su primorani da nakon radnog vremena odlaze u prostorije PDP-a, kako bi „razgovarali“ , u ovom slučaju, ne sa gradonačelnikom, nego predsjednikom Gradskog odbora PDP-a, koji na taj način pokušava da pridobije glasove svojih podređenih, te u Narodnu skupštinu „progura“ svoje najpodanije sljedbenike, prvenstveno svog glavnog egzekutora, čovjeka koji iz sjene upravlja Gradskom upravom, te većinom javnih ustanova i preduzeća koje su pod okriljem Grada, Nebojšu Drinića, gradskog menadžera Bojana Kresojevića, dojučerašnju članicu pokreta Banjaluka zove, Mirnu Savić Banjac, te Tanju Vukomanović.


Naviknuti da gradonačelnik snima i promoviše svaki svoj korak, ovoga puta smo svi ostali uskraćeni za to, imajući u vidu da je prvi u nizu sastanaka sa radnicima Gradske uprave, tačnije ovlaštenim potpisnicima i šefovima samostalnih odsjeka, održao u ponedjeljak, 4. jula u 17 časova.


Na društvenim mrežama ništa.


Ostaje nam da se nadamo da će naredni sastanak, planiran za ovu sedmicu ipak objaviti na jednoj od svojih društvenih mreža, ako ništa, onda bar iz razloga da građani vide koliko je „voljen“ od strane svojih radnika.


„Ja ću biti gradonačelnik još godinu, dvije, tri“...vrijeme će pokazati."
bottom of page