„Gradonačelniče, prvo ste htjeli ukinuti prevoz, a sada ste našli prijedlog samo vama prihvatljiv"


Na 15. redovnoj sjednici Skupštine Grada odbornik SNSD-a Srđan Amidžić govorio je o trenutnom i najvećem problemu sa kojim se susreću građani Banje Luke, a to je gradski prevoz. Amidžić ističe kako je gradonačelnik Draško Stanivuković za trenutni problem našao prijedlog koji je samo njemu jedino prihvatljiv.„Ja dozvoljavam da je to za vas prihvatljivo, ali ne možete očekivati da vaši prioriteti moraju biti i naši. Zašto bih ja trebao prihvatiti da je subvencija Toplani neophodna, a da nije neophodna subvencija gradskom prevozu? Zašto ne dozvolimo poskupljenje cijene grijanja koja pogađa manji broj korisnika, a s druge budemo brana kada je u pitanju poskupljenje za javni prevoz koji je posebno bitan za seoske i prigradske kategorije?“ pitao je Amidžić.


On dodaje kako je moguće postići kompromis prije nego što se donese rješenje.


„Kompromis nije nešto što vi dotjerate do kraja i kažete ovo je jedino i od toga dalje nema. Gradonačelniče, vi ste nas i zbunili oko javnog prevoza jer ste na početku rekli da ćete ga ukinuti, pa ste rekli da ćete napraviti novo preduzeće, pa ste rekli da ćete dovesti autobuse iz Srbije i mi smo bili ubijeđeni da postoji rješenje. Nemojte na mene prebacivati odgovornost samo zato što neću da prihvatim vaše rješenje jer ja ne želim da stane gradski prevoz“, rekao je Amidžić Stanivukoviću.


Amidžić se dotakao i nedovršene fontane u parku Mladen Stojanović rekavši kako niko od odbornika skupštinske većine s tim projektom nema ništa i da isti ne zaustavlja, ali da je neophodno da se od strane gradonačelnika konačno ponudi kompromis, a ne sukob i da će se započeti projekti i trenutni problemi na vrijeme početi rješavati.