top of page

Gradilište, a ne igralište – Sve je ostalo mrtvo slovo na papiru


Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković krajem avgusta najavio je devet novih dječijih igrališta među kojima je i ono kod Sokolskog doma. Od pompezne najave, fotografisanja i rane kampanje koja mu je dobro došla za političku promociju ništa više. Igralište koje je pompezno najavio u centru grada i dalje stoji raskopano, a gradilište umjesto pomenutog igrališta uništava loše vrijeme.



Stanivuković je tada obećao kako će igrališta biti završena do kraja septembra. Obećanja kao i obično kod gradonačelnika su samo pompezne reklame, a od pomenutih realizacije ni na vidiku. Tako danas na mjestu obećanog igrališta nalazi se gradilište u centru grada koje je Stanivuković probijanjem rokova pretvora u industrijsku zonu.


Od priče o estetici, izmještanjem kontejnera, uređivanjem strogog centra grada do raskopane Banje Luke linija je tanka. Tako danas imamo slučaj da se pojedine ulice djelimično asfaltiraju, ne zbog nedostatka sredstava već zbog nemara nadležnih.


I dok gradnačelnik obećava zvjezdanu prašinu, ove jeseni građani će se boriti sa lokvama i nagomilanim lišćem, a sudeći po trenutnom nemaru nadležnih, sami bi sebi uskoro mogli i snijeg čistiti.


bottom of page