top of page

Grad potvrdio: Godinama nismo nabavili nove kontejnere

Da je posljednje 3 godine Banjaluka postala veliko odlagalište smeća svjedoči činjenica da u Banjaluci ne postoji naselje koje nema divlju deponiju. Grad Banjaluka godinama nije izvršio nabavku nijednog kontejnera, potvrdili su iz Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banjaluka.


U Banjaluci postoji svega 2500 kontejnera, a iz Odjeljenja za komunalne poslove kažu da u proteklih nekoliko godina nije bilo nabavke nijednog kontejnera.


Većina kontejnera je dotrajala i nisu više za upotrebu, a zbog takve situacije građani su prisiljeni da prave divlje deponije koje predstavljaju prijetnju po zdravlje.


Iz ovog odjeljenja dodaju da su napravili plan kako bi izgradili podzemne kontejnere.

Podsjećamo, jedan takav postoji i u parku Mladen Stojanović koji nije ponudio rješenje problema jer je oko istog nastala nova deponija.


Građani ogorčeni na gradonačelnika Stanivukovića, ne vide brzo rješenje problema i dodaju da je ovakvo stanje u koje je doveo Banjaluku sramotno jer kako kažu nekad je Banjaluka nosila titulu najljepšeg i najzelenijeg grada, a u posljednih nekoliko godina ona je sve suprotno od toga.


Neke od divljih deponija u gradu Banjaluka pogledajte u nastavku:

bottom of page