top of page

Grad „pere ruke“ od ZIBL-a; Gdje je gradonačelnik?


Zaposleni Zavoda za izgradnju Banja Luka danima svoje neisplaćene plate traže na adresi Gradske uprave. Nakon neprestanog pritiska ogorčenih radnika ZIBL-a umjesto prvog čovjeka Grada Draška Stanivukovića, pred radnike je izašao gradski menadžer Bojan Kresojević, koji je propust Gradske uprave pokušao prebaciti Skupštini Grada.


foto: Aleksandar Čavić


-Predložili smo rješenje Skupštini Grada na kolegijumu održanom u ponedjeljak i to na način da smo predvidjeli subvencije Vodovodu u iznosu od 700.000 KM, kojim bi Vodovod otkupio poslovni prostor Zavoda za izgradnju i na taj način bi se obezbijedila tekuća likvidnost za ovo preduzeće – kazao je Kresojević.


Gradski menadžer je 700.000 KM pokušao „ušminkati“ kao sredstva za rješenje ovog gorućeg problema, međutim kako tvrde naši izvori, gradonačelnik je ovaj novac namijenio kako bi izmirio plate za 42 novozaposlena radnika u Vodovodu.


Na naše pitanje o 700.000 KM namijenjenih za podmirivanje skoro 50 novozaposlenih, Draško Stanivuković nije dao konkretan odgovor već je kazao kako radi na izmirivanju dugova radnicima te da tek kada pomenute izmiri može govoriti o budućim koracima.


I dok rukovodstvo Grada „pere ruke“ od ovog problema, nezadovoljni i ogorčeni radnici ZIBL-a će na niskim temperaturama i dalje tražiti pravdu i svoje plate na vratima Gradske uprave.


bottom of page