top of page

Grad opet udario na privrednike; Platili zakup štandova 500KM pa naredili da ih uklone


Nove izmjene od strane gradonačelnika Draška Stanivukovića po pitanju proslave Nove godine i izmještanja dijela Zimzobala iz centra grada očigledno nisu bile dovoljne te je odlučio da ugostiteljima i prodavcima zagorča i sam početak 2024. godine.Kako naš portal saznaje, svi koji su zakupili štandove te iste platili 500KM bez najave i ikakvog obavještenja od strane Gradske uprave biće premješteni na autobusku stanicu iza Jazavca.


“Bez obavještenja Gradske uprave štandove hoće da pomjere iza Jazavca, na autobusku stanicu, a i onako su dobili loša mjesta i lošije rade nego prošle godine. Oni su svi dobili rješenja da rade do 27. januara. A sada ih bez najave premještaju na još gore mjesto gdje neće marke jedne zaraditi”, kazala nam je jedna sugrađanka koja je željela ostati anonimna.


Kako ona dalje navodi, nije joj jasno zašto su se pomenuti štandovi uopšte i postavljali u parku ukoliko će se uklanjati pod izgovorom proslave Dana Republike, te ukoliko je riječ o 9. januaru kako ona navodi, zašto ih prije vremena uklanjaju.


“Opet Gradska uprava radi na svoju ruku i bez unaprijed obavještenja”, zaključuje sugrađanka.


Podsjećanja radi, Banjalučki ugostitelji koji su iznajmili kućice za „Zimzobal“, a koji u sklopu programa proslave Nove godine priprema Grad Banjaluka, najavljivali su bojkot te manifestacije ako gradska vlast ne vrati održavanje novogodišnjih koncerata na Trg Krajine. Na kraju je došlo do određenog kompromisa, međutim Gradska uprava im je opet udarila na zaradu. Ovaj put tako što je naredila izmještanje štandova, koje su uredno platili.


Postavlja se pitanje, do kada će zbog nemara i licemjerja Gradske uprave odgovarati građani?


bottom of page