top of page

Grad izdvojio ogromna sredstva za zaprašivanje komaraca, a građani se češu li češu

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Banje Luke obavljena je 29. i 30. juna, kako su tada najavili iz preduzeća „Eko-bel“, sa kojim Grad ima zaključen ugovor za vršenje ove usluge i za koje je izdvojio pozamašna sredstva.Kako saznajemo grad Banjaluka je dala 170.000KM za zaprašivanje komaraca, a kako se može čuti po svakodnevnim kritikama građana, novac je uzaludno utrošen ili je čak "spiskan" u neke druge svrhe s obzirom da u gradu nikada nije bila veća koncentracija komaraca.


"Ma kuda su prašili? Ili su ovo neki novi, specijalni komarci ili u tom njihovom prašenju nema ništa osim običnog dima. Ne pamtimo da je ikad ovako bilo", rekao nam je Bojan G.


Grad Banjaluka izdvojio je iz gradskog budžeta pozamašnu sumu novca kako bi se na vrijeme i po planu izvršilo zaprašivanje komaraca, međutim na sve veće kritike građana, postavlja se pitanje gdje su utrošena pomenuta sredstva i da li je gore pomenuto preduzeće odradilo posao kako treba.


"Ne znam za zaprašivanje, ali dovoljno je da prošetate naveče, biće vam jasno kako je. Izgrizoše i mene i unučad kad izađemo da se prošetamo, oni da se poigraju. Nije ovo normalno, neko veče to je cijeli roj, strašno je bilo vidjeti ono", kazala nam je Marica R.


bottom of page