top of page

Grad Banjaluka za sve ima novac, za penzionere NIKAD nema!


Predstavnici Udruženja penzionera Grada Banja Luka održali su press konferenciju na kojoj su jasno izrazili svoje nezdovoljstvo zbog, kako kažu nekorektnog i ponižavajućeg odnosa Gradske uprave i gradonačelnika prema penzionerima u Banjoj Luci.Podsjećamo, Stanivuković je tokom predizborne kampanje obećao besplatan javni prevoz SVIM penzionerima, a danas tu olakšicu ostvaruje samo dio njih, odnosno 5 odsto kako navode iz Udruženja.


„Nama bi ova olakšica mnogo značila. U ovoj odluci gradonačelnika obuhvaćeno je samo 5 odsto penzionera jer Grad Banja Luka ima oko 42.000 hiljade penzionera, a samo mali dio njih ostvaruje ovo pravo. Naravno da bi penzionerima život olakšala obećana podrška“, rekao je predsjednik Udruženja penzionera Grada Banja Luka Zoran Uletilović.


Uletilović ističe kako Grad ima novca za sve, a kada se trebaju sprovesti obaveze prema penzionerima tada novca nema. Svi penzioneri dobijaju pomoć od svojih opština, a u Banjoj Luci penzioneri ne dobijaju ništa. Za vrijeme korone, u jednom od najtežih trenutaka za ovu osjetljivu populaciju, kada su iz Udruženja tražili sredstva od Gradske uprave, kako kažu, nisu dobili ni dinara.


"Mi smo jedini grad u okruženju koji od Gradske uprave ne dobija ništa. Sredstava za koncerte, muzičke festivale, fontane i parkove, a nema sredstava da se usvoje i sprovedu obaveze kroz budžet Grada Banje Luke, koji je usvojen od strane odbornika jednoglasno i kojim su predviđena 4 MILIONA KM za penzionere", zaključuje Uletilović.


Okupljeni penzioneri su poručili da ukoliko gradonačelnik Stanivuković ne ispuni dato obećanje, a ujedno i dužnost koju prema njima ima da će njihov naredni skup organizovati u masovniji protest.


bottom of page