top of page

Grad Banjaluka đacima podijelio pocijepane i išarane udžbenike

Roditelji đaka opština kojima je Grad Banjaluka poklonio polovne udžbenike žale se kako su djeca dobila udžbenike koje ne mogu da iskoriste. Udžbenici su išarani, stranice su pocijepane, a u nekim knjigama i veliki broj stranica nedostaje.


Na današnjoj pres konferenciji, gradonačelnik Draško Stanivuković, povukao se od komentarisanja na ovu temu, a riječ je prepustio savjetnici Mirni Savić-Banjac.


Savić-Banjac prokomentarisala je ovaj problem, ali ispred Gradske uprave nije dala konkretno rješenje.


,,Prvo morate znati da nismo mi birali koji udžbenici će se vraćati, nego je to uradio Zavod za udžbenike, koji je jasno odredio koji udžbenici će moći da se koriste i narednu školsku godinu'', poručila je Savić-Banjac.


,,Ja sam lično bila u Domu omladine, kada su se knjige skupljale. Iskreno da vam kažem, ja sam bila prijatno iznenađena u kakvom su stanju ti udžbenici, tako da ne mogu da kažem... Možda se nekako desilo, poneka knjiga, ali do nas ta informacija nije došla. U par opština se desilo da je nedostajala neka knjiga ili komplet. Da li je bilo pojedinačnih slučajeva ja ne mogu o tome da govorim'', dodaje Savić-Banjac.


Podsjećamo, iz Gradske uprave su tvrdili, prije podjele udžbenika, da lično vrše kontrolu nad svakom knjigom, te da su udžbenici u besprijekornom stanju.


Današnjim komentarima sami su sebe demantovali, dodavši još da je udžbenika falilo, te da đaci nisu ni dobili sve potrebne udžbenike pod izgovorom selekcije istih od strane Zavoda za udžbenike, a o radnim listovima i jezicima da ne govorimo.

bottom of page