top of page

Građani Rosulja već dvije godine čekaju na rješenje problema

U najvećem gradu na Vrbasu postalo je opšte poznato da su infrastrukturni problemi svakodnevnica. Ovog puta sa pomenutim problemima poistovjetili su se i građani naselja Rosulje, tačnije u Lazaričkoj ulici, koji muku muče sa oronulim dijelom saobraćajnice koja se proteže duž cijele ulice. Osim toga, na fotografijama koje su stigle na naš portal, mogu se uočiti ispucali i zakrpljeni dijelovi asfalta, sa sve šahtom koji stvara veće količine vode.
Ogorčeni stanari ističu kako su u više navrata slali zahtjev Gradu da se završi i drugi dio ulice, s obzirom da je 2020. godine urađena rekonstrukcija prvog dijela ulice od broja 1 do broja 20. Ali međutim, sve je bilo uzalud. Nadležni iz Gradske uprave nisu imali sluha ni milosti da se građanima obezbijede osnovni životni uslovi, te su rekli kako Grad navodno nema sredstava za drugu polovinu ulice i da će njihov problem odložiti za naredni period.


Da su stvari preuzeli u svoje ruke i da ništa nisu prepustili slučaju, svjedoči činjenica da su građani uputili žalbu Ombudsmanu za ljudska prava zbog diskriminacije dijela građana koji stanuju u drugom dijelu ulice. Kako oni tvrde, Ombudsman je naložio Gradu da se u najkraćem roku završi rekonstrukcija drugog dijela ulice. I sve je ostalo na tome.


“Mi ne znamo na koji način više da utičemo na nadležne da izađu u susret našim problemima. Stanje je već odavno izmaklo kontroli. Strijepimo svaki dan da ugrozimo jedni druge, ako se mimoilazimo autima kroz ulicu moramo skroz da se pomjerimo na stranu i onda nam točkovi auta upadaju u oronuli dio gdje nedostaje asfalt”, priča za naš portal jedan od građana pomenutog dijela ulice.I dok se nadležni na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem ne udostoje da porade na infrastrukturnim problemima kojih je svakim danom sve više , građanima ne preostaje ništa drugo nego da budu strpljivi ili da preuzmu stvari u svoje ruke kao što je to ovdje bio slučaj.


bottom of page