top of page

Građani ogorčeni Stanivukovićevom odlukom: "Živimo u haosu"

Primili smo žalbu mještana u banjalučkom naselju Petrićevac prema čijim riječima odlukom gradonačelnika Draška Stanivukovića reflektori na igralištu ispred Osnovne škole "Miloš Crnjanski" ostaju upaljeni sve do 1 sat iza ponoći što je dovelo do buke koju stvaraju mladi koji se okupljaju na igralištu svako veče."Ovo je postalo neizdržljivo! Svako veče buka i galama do kasnih noćni sati nam ne da spavati. Ne znamo ni kome više da se obratimo. Šta nam vrijedi govoriti predsjedniku Mjesne zajednice kad je on gradonačelnikov čovjek. Neće on uraditi kako treba nego kako mu ovaj kaže. Mi više namamo mira. Ovdje se ne zna ko pije, a ko plaća! Skoro svako veče mi policiju zovemo da ih rastjera jer oni znaju tu galamiti i piti do zore, briga njih oni su mladi, a mi stari i ovi najmlađi ćemo trpiti", za naš portal je rekla mještanka Petrićevca.


Poslali smo i upit kabinetu gradonačelnika kao i nadležnima u Gradskoj upravi:

Da li gradonačelnik, planira učiniti nešto po ovom pitanju jer se građani žale na remećenje reda i mira te su nekoliko puta pozivali i policiju?


Naš upit je nije dobio odgovor kao ni građani koji danima pozivaju Gradsku upravu kako bi se konačno stalo u kraj problemu sa kojim se svakodnevno suočavaju otkako je Stanivuković


Podsjetimo, Stanivuković se pozivao na štednju te je isticao kako se u pojedinim banjalučkim naseljima ne vodi računa. Tako je jednom prilikom i uklonjena rasvjeta u jednoj ulici kako se ne bi trošila struja jer prema navodima nadležnog odjeljeja radilo se o višku sijalica.


Međutim, ove riječi ne vrijede za rodno naselje gradonačelnika u kome u svakom trenutku sve mora i može dok se ostali građani u Banjoj Luci pozivaju na racionalno trošenje resursa i to onih najosnovnijih.

bottom of page