top of page

Građani ogorčeni i zabrinuti: Broj pasa lutalica u stalnom porastu


Da je Banjaluka dostigla svoj vrhunac zapuštenosti, uvjeravamo se iz dana u dan, jer se uprkos mnogobrojnih napada, broj pasa lutalica masovno povećava. Takav primjer poslao nam je jedan od mještana Kočićevog vijenca, gdje psi lutalice slobodno šetaju ulicom, čime je bezbjednost građana itekako ugrožena.“Kada radim drugu smjenu vraćam se kasno kući i često moram da zamolim kolegu da me isprati, jer se plašim proći sama. Smatram da smo itekako ugroženi, kako mi tako i naša djeca i pod hitno apelujemo na nadležne da riješe ovaj problem”, rekla je zabrinuto mještanka Kočićevog vijenca.


Činjenica je da je problem pasa lutalica u posljednje vrijeme znatno izražajniji nego ranije. Međutim, posebno je zabrinjavajuće što su u najvećem broju slučajeva to vlasnički psi, koji zbog neodgovornosti i nebrige pojedinaca često završavaju na ulici.Podsjećamo, nedavno je u ulici Ante Jakića jednu banjalučanku ugrizao pas rase Haski u predjelu glave. Djevojka je zadobila teže povrede, ali i ozbiljne traume koje će pamtiti čitav život.


Iako smo u više navrata pisali o problemu pasa lutalica u našem gradu, apelujući na nadležne da poduzmu konkretne korake ka rješavanju ovog problema, značajni rezultati nisu primjetni. Da li će nadležni konačno reagovati, kako bi odrasli ali i djeca koja borave na dječijim igralištima bili bezbijedni, ostaje nam da vidimo.


bottom of page