top of page

Građani o koncertu Sergeja Pajića: Uživajte školarci, ovo vam je priredio vaš intelektualni vršnjak

Gotovo je nemoguće uvidjeti razočaranje i nezadovoljstvo Banjalučana povodom najave koncerta mladog pjevača Sergeja Pajića, pod ličnim pokroviteljstvom Grada Banjaluka, na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem. To se jasno ogleda kroz brojne kritike koje korisnici društvenih mreža izražavaju na svojim profilima. Nedavno je sam Stanivuković naglasio kako Grad neće podržati promociju događaja i manifestacija neprimjerenog karaktera, da bi lično odobrio održavanje kontroverznog pjevačevog nastupa. Posebno zabrinjava činjenica da su tekstovi Pajićevih pjesama prožeti promovisanjem nedopuštenih supstanci, divljačke vožnje i ponižavanja ženskog roda.Sarkastični komentari poput „Uživajte, školarci. Ovo vam je priredio vaš intelektualni vršnjak. Desingerica je bio zauzet, ali slično je to“ samo su neki od negativnih reakcija zabrinutih građana.


Prema mišljenju mnogih, gradonačelnik je svojim postupkom srozao ugled Grada i svoj položaj, budući da ne vide razliku između zabrane događaja kao što su Desingerica i Breskvica, a dopuštanja nastupa izvođača čiji se stihovi bave kriminalom, narkoticima i obezvređivanjem žena i to povodom početka školske godine za osnovce.Mladi pjevač, koji je porijeklom iz Banjaluke, postao je popularan nakon učešća u jednom od regionalnih muzičkih takmičenja, a u nekim od njegovih pjesama spominju se i promovišu kriminal, nedozvoljene supstance, brze vožnje i slično.


Sve u svemu, evidentno je da su Stanivukovićevi postupci kontradiktorni izjavama kako je dužnost gradonačelnika da se prate kakve se vrijednosti plasiraju našoj djeci i omladini.
bottom of page