top of page

Građani negoduju, struka potvrđuje: Kružni tok u Novoj Varoši ne služi svrsi

Kako navode iz Gradske uprave, u Novoj Varoši je zbog ,,rasterećenja'' saobraćaja napravljena nova kružna raskrsnica, koja je predmet polemike građana već nekoliko dana. Vozači još uvijek ne mogu da razumiju po kojem principu funkcioniše novoizgrađena raskrsnica.


Milenko jaćimović, član banjalučkog Savjeta za bezbjednost saobraćaja, naveo je kako frekvencija i broj vozila nisu dovoljnog intenziteta na ovom potezu.


Jaćimović smatra kako u Banjaluci ima većih prioriteta za gradnju kružnih raskrsnica od ovog, a koji su zapostavljeni.


,,Što se tiče kružnih tokova, značajno bi bilo u Novoj Varoši uraditi ukršatanja ulice Milana Radmana i Prvog krajiškog korpusa, a u Rosuljama u ulicama Trive Amelice i Prvog krajiškog korupusa. Neophodan je kružni tok i kod Narodnog pozorišta, samo što tu postoji problem oko kretanja pješaka, ali i to se može riješiti izgradnjom podvodnika“, predlaže Jaćimović.


Sugrađani Nove Varoši smatraju da kružni tok još uvijek nije završen u potpunosti.


,,Nije ocrtan kako treba, nema znakova, a ni rasvjeta nije završena. Sve to zbunjuje mnoge vozače i to je bilo vidljivo prvog i drugog dana od puštanja u rad samog kružnog toka“, objašnjava jedan od sugrađana.


Navodi i kako je proteklih dana bilo nezgodnih situacija i da je sreća što neko nije stradao. Kružni tok poslužio je i kao parking nesavjesnim vozačima, a sve u nedostatku dovoljnog broja parking mjesta u ovoj ulici.


Jaćimović je prokomentariosao i ovu situaciju navodeći kako je bespotrebno da se na ovom dijelu pravi kružna raskrsnica sa dvije trake, te kako bi bio dovoljan jedan manji kružni tok sa jednom trakom.


Veći problem od gustine saobraćaja u ovom dijelu grada predstavlja nedovoljan broj parking mjesta i neadekvatna kanalizaciona mreža, koja je u proteklim kišnim danima izazvala dosta problema.bottom of page