top of page

Građani negoduju; “Gradonačelnik je obećavao neke uštede ako se uklone kontejneri, mi to ne vidimo"

Agonija koja se vezuje za deponije smeća kao i narušen izgled najvećeg grada na Vrbasu svakodnevno se povećava i stvara zabrinutost kod građana. Naime, kada je rukovodstvo Grada odlučilo da “ukine” kontejnere iz pojedinih prigradskih naselja, zbog kako su oni tvrdili narušavanja estetskog izgleda Banjaluke, krenula su negodovonja od strane sugrađana.Mnogima nije jasan ovakav potez nadležnih, jer kako kažu sada su hrpe smeća postale pravo ruglo svakog dijela ulice. Ističu kako su kontejneri zapravo i uvedeni da se ne bi stvarale deponije, a potom su ih ukinuli iz istog tog razloga, što je veoma čudno objašnjenje.


“Dosadašnji sistem je imao više prednosti, prvo čistija okolina, bez obzira šta kažu nadležni i mogućnost da otpad ostavljamo u kontejnere u svako doba dana i noći. Kamion za odvoz smeća sigurno neće ulaziti u svaku uličicu, već moramo, kao i prije kontejnera, da ujutro iznosimo vreće sa smećem na put i tu ih ostavljamo, da smrde i privlače životinje”, riječi su ogorčenih građana.


Pojedini se pitaju zašto onda Grad na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem nije povećao broj odvoženja i uklanjanja smeća, jer kako kažu ovim načinom prijeti im ozbiljno narušavanje zdravstvenog stanja, pošto je estetika svakako narušena.


“Gradonačelnik je obećavao neke uštede ako se uklone kontejneri, mi to ne vidimo. I umjesto da na taj način doslovno rečeno pomogne Čistoći i građanima, on sad svima uvećava račune za popriličan iznos a nagrađuje one koji su ostali na Eko toplani”, rekao je jedan od čitalaca našeg portala.


Podsjećamo, gradski odbornici naredne sedmice raspravljaće o poskupljenju komunalnih usluga. Na drugom vanrednom zasjedanju koje je zakazano za 22. mart naći će se prijedlozi za povećanje cijene grijanja, vode te uvođenje naknade za mjerno mjesto i odvoza smeća.

Comments


bottom of page