Građani napali Stanivukovića: "Napusti funkciju ne sramoti se"Na lokaciju kod kina Kozara na kojoj od jutros protestuju stanari okolnih zgrada, nakon što su bageri već u pola šest počeli radove na pristupnoj saobraćajnici, stigao je i gradonačelnik Draško Stanivuković koga su odmah po dolasku napali ogorčeni građani."Nemaš ti nas šta da pitaš. Dosta je više! Sad ćeš ti nama da odgovoriš. Dosta je nama više priče." odjekivalo je u masi okupljenih građana.


Stanivuković je lopticu prebacio na odgovorne u Odjeljenju za prostorno uređenje Gradske uprave Banja Luka čijim odgovorom prisutni građani nisu bili zadovoljni.


"Mi smatramo da se bez sudske zaštite ne treba raditi ništa. Niste zvali stanare, zvali ste gospođu koja se nalazi ispred ZEV-a, ostale niste. Mi sada vama govorimo šta vi trebate uraditi, a niste. Zakon u uređenju jasno navodi da se treba uzeti saglasnost i od susjednih objekata, a vi to niste uradili. Najveća boljka je Regulacioni plan, a vi ispod žita ne pomenete konkurs za ovaj plan i radite nama iza leđa", rekao je jedan od prisutnih stanara.


Stanivuković je danas sa rukovodstvom Gradske uprave umjesto rješenja očigledno došao na čas prava kako bi mu ogorčeni građani pojasnili kako zaista zakon i Grad trebaju funkcionisati.