top of page

Građani na protestu u Dervišima: „Hoćemo most, dosta nam je javašluka i lažnih obećanja“


Kako su i obećali, mještani Derviša, Zalužana i Lazareva okupili su se danas na gradilištu mosta preko Široke rijeke u Dervišima, kako bi izrazili nezadovoljstvo i ogorčenje zbog spore izgradnje ovog objekta, a zbog čega im je mjesecima otežan prolazak do centra grada. Podršku mještanima pružio je predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković, kritikujući gradonačelnika i Gradsku upravu zbog loše dinamike radova.Ninković je istakao da aktuelna situacija nije prihvatljiva za građane Banjaluke, naglašavajući Stanivukovićevu odgovornost za sporost radova i njegovu fokusiranost na medijski performans, a ne na stvarne potrebe građana.


„Danas sam došao da pružim podršku ovim ljudima koji protestuju zbog loše dinamike ili neizvođenja radova i doša sam da zaista konstatujem sa ovim ljudima da je Drašku Stanivukoviću očigledno najbitnije samo da se radovi izvode samo onog trenutka kad je on tu i kad može da uslika i predstavi javnosti kao svoj performans“, rekao je Ninković, te dodao kako je gradonačelnik napravio saobraćajni kolaps po čitavom Gradu, a kao šlag na tortu blokirao ulaz i izlaz iz grada na najfrekventnijoj dionici prema Laktašima.S obzirom da su iz Gradske uprave najavili kako će otvaranje mosta biti 1. decembra, Ninković je rekao da ili će doći na otvaranje mosta ili će napraviti ozbiljne proteste sa mještanima, da se pokaže da ovakakav način upravljanja Grada ne doprinosi građanima Banjaluke.


Predsjednik MZ Lazarevo 1 Igor Vidović rekao je da je za njih građane kao i predstavnike MZ poražavajuće da gradonačelnik sa svojom ekipom dođe prvi put juče po kiši da bi snimio i napravio neki performans i to dan prije najavljenih protesta.„Ne bi majstori juče ni došli da nisu vidjeli poziv prema vama novinarima, hvala vam što ste se odazvali, kada je gradonačelnik otišao, otišli su i majstori. 4 ipo mjeseca od početka radova na ovom mostu u Dervišima. Radnici se pojave svakih pola mjeseca, nešto čačnu nešto urade, građani su tražili da napravimo ove proteste, pored njihovih kuća stalno prolaze autobusi, kamioni, to je saobraćaj koji nije predviđen ni za dvosmjeran saobraćaj, rekao je Vidović.


Mještanin Milenko Savičić iz Derviša naglasio je neučinkovitost izgradnje, ističući da Stanivukovićevo obećanje da će most biti gotov do početka decembra nije izvodljivo, s obzirom na potrebno vrijeme za betoniranje i čekanje da se beton stegne, što bi moglo rezultirati zašanjenjem do Nove godine za završetak mosta.


„Gradonačelnik Draško Stanivuković je obećao da će mostić biti završen do početka decembra, ali to je naprosto nemoguće. Sad se šaluju otplate sa betoniranje, da se beton stegne valja čekati najmanje 21 dan,a po ovakvim vremenskim prilika vjerovatno i duže. Dakle, bar do Nove godine nema ništa od mosta, kaže Savičić.

bottom of page