top of page

Građani na mukama - Neredovne linije i neuslovna vozila; Uzaludne molbe nadležnima VIDEO

Mještani u nekoliko prigradskih naselja muče muku sa prigradskim javnim prevozom. Naime, mještani su nezadovoljni neredovnim linijama i neadekvatnim prevoznim sredstvima. Tako, umjesto velikog autobusa mještane na relaciji Radosavska, Donja Slavićka i Borkovića prevozi mini bus, a koji je malen s obzirom na broj putnika koji svakodnevno putuju. Nezadovojni mještani nakon što nisu dobili nikakvu pomoć ni rješenje od strane Grada potpisali su peticiju u nadi da se njihov problem riješi.Peticiju su potpisali još prošle godine 24.11.2022. godine te istu uputili na Odjeljenje za saobraćaj i puteve Grada Banja Luka, međutim na pomenutu odgovor nisu dobili s obzirom da je njihova situacija ista kao i prije godinu dana.


Peticiju je potpisalo preko 50 građana, a što je očigledno nedovoljan broj da bi se nešto riješilo kada su njihovi zahtjevi u pitanju. Kako su naveli mještani u peticiji, više od pola putnika stoji u toku vožnje, a mini bus je neuslovan. Pored pomenutog mještani su zatražili i da se vrati autobuski polazak nedjeljom iz Radosavske u 16.30 časova.


Mještani su spočetkom ove godine dobili odgovor nadležnih u Gradskoj upravi Banja Luka, koji su u dopisu naveli kako su izvršene inspekcijske kontrole pomenutog mini busa koji trenutno saobraća na gore navedenim relacijama. Na zahtjev ponovnog uvođenja polaska nedjeljom u 16.30 časova iz Odjeljena za inspekcijske poslove i komunalnu policiju kazali su kako za to nisu nadležni.


Umjesto rješenja ili bar olakšica ovog jutra mještani su se vozili i sa otvorenim vratima i to na 0 stepeni.
Comments


bottom of page