Građani i danas kategorični, ne mire se sa Šmitovom posjetom Banjoj Luci

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković prije mjesec dana ugostio je njemačkog diplomatu Kristijana Šmita sa čijom posjetom se građani Banje Luke ni danas ne mire. Da je prvi čovjek Grada učinio pogrešan potez dokaz su jasni i negativni komentari koji i danas kruže društvenim mrežama.Međutim, Stanivukovićevim stopama krenula je i njegova nekada najbliža saradnica i saborac, kako se oni vole nazivati, Jelena Trivić, koja je takođe ugostila Šmita.


Na jednom Tviter profilu postavljeno je pitanje Stanivukoviću kao i najistaknutijim imenima opozicije pitanje da li znaju šta je otadžbina. Autor se očigledno odnosio i na PDP-ovog kandidata za predsjednika Srpske Jelenu Trivić koja je, kako su pisali pojedini mediji bila spremna i na ulazak BiH u NATO, podržala sankcije Rusiji samo kako bi joj Šmit pomogao na izborima.


"Ne znaju čim pred rđavim stranim gazdama sklanjaju srpske zastave. Ne znaju da je Srbin za tu zastavu umirao i ginuo, gladovao, slobodu sanjao, ponovo se rađao, iznova stvarao i opstao", glasi objava.