top of page

Gori Tviter: Čija su naša TRI PRSTA – Nešić izazvao LAVINU (FOTO)

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je usvojila deklaraciju kojom se osuđuje dizanje tri prsta ispred zajedničkih institucija, a koju je predložio Klub SDA, čiji je lider Bakir Izetbegović koji je inače dizao četiri prsta, kako se pozdravljaju pripadnici zabranjene egipatske organizacije “Muslimansko bratstvo”.U sarajevskoj deklaraciji se „najoštrije osuđuje provokativno podizanje tri prsta od novoizabranog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića ispred sjedišta institucija BiH, što je ponovio i u programu uživo na javnom servisu“.


Nešić se potom tokom gostovanja u RTV FBiH, na pitanje da objasni zašto je digao tri prsta ispred zgrade parlamenta BiH, izvinio, ali i poručio da ne shvata da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju.


Ovom odlukom, nastavljen je pritisak, obesmišljavanje i poništavanje, svega srpskog u BiH.


Povodom pomenute deklaracije, oglasili su se i pojedini političari na Tviteru.


„Zaista kao poslanik Skupštine Kantona Sarajevo moraš biti potpuni idiot da glasaš protiv tri prsta, a potom prošetaš do centra Sarajeva i tobož diviš se, pročelju katedrale Srca Isusova i oltaru Ćirila i Metodija unutar nje“, napisao je Ognjen Tadić.


„Očekujem da Kanton Sarajevo uputi protestnu notu UAE i zatraži da u Dubaiju uklone spomenik s tri prsta, posvećen stradalim vojnicima UAE, te da šeiku Muhamedu bin Rašidu el Maktumu zabrane da podiže tri prsta“, poručio je Nenad Nešić.


„Pozdrav sa tri prsta je srpski nacionalni pozdrav koji svoje utemeljenje ima u pravoslavlju-svetom trojstvu. (Otac , Sin i Sveti duh). Zgrožavati se na Nešićeva tri prsta predstavljati to kao zabranjeni pozdrav znači osporavati srpsku nacionalnu simboliku i pravoslavnu vjeru“, naveo je Milan Tegeltija.


O svemu se oglasila i Pejka Medić.


„Zašto su tri prsta sporna voditelju FTV-a“, navela je Medićeva.


Takođe, svoje mišljenje dali su i ostali korisnici ove društvene mreže.Foto/Izvor: Faktor magazin

Comments


bottom of page